Ambinex reist af naar Boxtel

Ambinex is het afgelopen jaar al meerdere keren afgereisd naar de Brabantse plaats Boxtel. Hier zit thuiszorgorganisatie Standby Zorg gevestigd. Zij werken met zelfstandige zorgverleners en organiseren complexe zorg aan huis. Ambinex is bij Standby Zorg op bezoek geweest om de verschillende niveaus aan zorgverleners bij te scholen in hun handelingen.

Standby Zorg heeft bijna 600 ingeschreven zzp’ers bij hen in het bestand zitten. Deze zorgverleners zijn variërend tussen niveau 1 en niveau 5. Om de kwaliteit van de zorg hoog te kunnen houden, organiseert Standby Zorg regelmatig trainingen voor deze zorgverleners. In het verleden zijn er al trainingen georganiseerd voor onder andere medische hulpmiddelen. Sinds kort is Ambinex de vaste partner voor het scholen in de handelingen van de zorgverleners.

Wat voor trainingen doet Ambinex bij Standby Zorg?
Ambinex schoolt de zorgverleners allemaal op basis van het niveau wat zij hebben. Zo blijft iedereen bekwaam en worden handige tips van zorgverleners onder elkaar gedeeld. De zorgverleners van niveau 1 en 2 krijgen scholingen die vooral zijn gericht op handhygiëne, ogen druppelen en incontinentiematerialen. Voor niveau 2+ en 3 is de inhoud van de scholing niet veel anders. Zij hebben namelijk meer bevoegdheden dan de zorgverleners van niveau 1 en 2. Om deze reden worden de zorgverleners van niveau 2+ en 3, naast de handelingen van niveau 1 en 2, ook nog geschoold op ogen druppelen met medicatie, katheterzak wisselen en bloedglucosewaarde meten. De zorgverleners van niveau 4 en 5 kunnen een Skillslab doorlopen via Ambinex. Hierbij krijgen ze onder andere accreditatiepunten voor hun V&VN register. De handelingen die hierbij naar voren komen zijn onder andere maag-neussonde, stomazorg en vleugelnaald.

Wat vinden de zorgverleners van de trainingen?
De zorgverleners zijn erg enthousiast over de trainingen. Een aantal quotes die we hebben gehoord zijn: “Geweldige dag en enthousiaste trainingen. Voor herhaling vatbaar.” “Leerzame en gezellige training. Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk oefenen.” Dat is natuurlijk geweldig om te horen. We zijn daarom ook erg trots op deze samenwerking en hopen deze dan ook voort te zetten. Des te meer reden om de trainingen in Brabant te herhalen.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Ambinex zal nog 2 keer dit jaar met het mobiele Skillslab richting Boxtel rijden om hier trainingen te gaan geven aan de zelfstandige zorgverleners. De plannen zijn om deze trend in 2020 verder voort te zetten en misschien zelfs op één van de andere locaties van Standby Zorg. Ook zal de CareUp app van Ambinex gepromoot worden binnen Standby Zorg om de handelingen van de zorgverleners op orde te houden.